Curând va începe concursul muzical Eurovision, organizat anul acesta la Malmö. Israel a câștigat de patru ori competiția, cel mai recent în 2018, iar la ediția actuală va fi reprezentat de cântăreața Eden Golan. Ziarul londonez The Times detaliază reacția aparte la participarea ei:
Reprezentantei Israelului i s-a comunicat să nu-și părăsească camera de hotel decât pentru spectacole, datorită unui val așteptat de proteste pro-palestiniene.
Eden Golan, în vârstă de 20 ani, a sosit la Malmö marți după-amiază pe fondul unor măsuri de securitate intense, pentru a începe repetițiile baladei Hurricane care va fi interpretată la concurs.
Poliția suedeză a cerut întăriri din Danemarca și Norvegia și va fi mai înarmată decât de obicei pentru cea mai mare competiție de muzică pop din lume, care, potrivit ziarului suedez Sydsvenskan, este umbrită de „ură la adresa evreilor, revolte și teroare”.
Oare de ce?
Peste 20.000 de oameni din întreaga Europă sunt așteptați să ajungă în al treilea oraș ca mărime din Suedia pentru a se alătura protestelor la adresa felului în care Israel se războiește cu Hamas.
Poliția intenționează să folosească camere video montate pe drone pentru a monitoriza acest oraș infestat de violența bandelor de răufăcători și afectând reputația pașnică a Suediei.
Jurnaliştii israelieni care au relatat situația au subliniat faptul că Malmö avea o reputaţie de antisemitism înaintea atacurilor din 7 octombrie.
Breasla muzicală se agită de asemenea în favoarea expulzării:
Golan nu se confruntă doar cu opoziția unora din public, ci și din partea colegilor artiști. Peste 1.000 de artiști suedezi au cerut interzicerea participării Israelului, iar peste 1.400 de profesioniști din industria muzicală finlandeză au semnat o petiție pentru a scoate Israelul din competiție.
Un grup de nouă dintre concurenții rivali, inclusiv candidatul britanic Olly Alexander, a dat publicității o declarație în martie în care își exprimă îngrijorarea față de „situația actuală din teritoriile palestiniene ocupate, în special din Gaza și din Israel”.
Nimeni din această congregație de indignați nu a avut ceva de comentat după atrocitățile săvârșite de Hamas pe 7 octombrie. Acelea au fost firești. Scandaloasă a fost reacția statului evreu, care în loc să accepte o penitență profilactică a avut tupeul să-i caute și pedepsească pe făptuitori la ei acasă. Nimeni din această congregație de indignați nu a condamnat vreodată abuzurile chineze la adresa minorității Uighur din provincia Xingjiang, la adresa creștinilor chinezi, sau masacrele musulmanilor locali vizându-i pe creștinii africani. De ce ar face-o când evreii sunt infinit mai vinovați, doar trag sforile cabalei mondiale de mii de ani.
În Malmö trăiesc și numeroși musulmani, formând aproximativ 20% din populație. O echipă de televiziune din Israel a vizitat orașul în aprilie și a documentat atitudinea acestor localnici față de evrei. Extras:
— No, no Israel.
— No Israel?
— No.
— Why did you spit on us?
— What?
— Why did you spit on us?
— Because you are shit!
— Where are you from?
— Palestine, forever.
Tot despre Eurovision — De la ABBA la Wurst
Susțineți PERISCOP cu o donație la alegerea dumneavoastră. Mulțumiri și reveniți!