”Faceți bărbații din nou masculini. Faceți femeile din nou feminine. Faceți copiii din nou inocenți.” Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a distribuit această memă pe contul ei de Instagram și s-a pomenit subit linșată online. Milițienii woke nu permit articularea normalității, fie și într-o formă banală. Cum adică bărbați masculini, femei feminine, sau copii inocenți? Ne întoarcem în Evul Mediu? Pe rug cu vrăjitoarea! Anormalitatea nu se lasă însă intimidată și un bărbat a fost recent declarat cea mai frumoasă femeie din Olanda. Se știe de mult timp că aparențele contează, însă mai nou au început să se substituie realității.
În Olanda trăiesc peste opt milioane de femei și cele mai frumoase participă la concursul anual Miss Netherlands. De această dată juriul a decis să-l premieze pe travestitul Rikkie Valerie Kolle, un mascul efeminat în vârstă de 22 ani.
Drept urmare Rikkie va participa la concursul „Domnișoara Univers” care se va ține la toamnă în El Salvador. Morala? Ne îmbărbătează proaspătul laureat: „Sunt foarte fericită să mă dedic tuturor acelor mici Rikkie care sunt nevoiți să facă față respingerii din partea propriilor familii, datorită tranziției către persoana pe care o doresc. Îi ajutăm pentru ca imaginea lor despre sine să devină mai puternică și mai acceptabilă… Prin dedicația și tăria mea sper să schimb societatea. În cele din urmă este vorba despre a fi capabil să devii cine dorești fără probleme și acest lucru poate avea loc atunci când TU îl dorești.”
Unele dorințe distrug la un nivel atât de primar încât anihilează existența. Dumnezeu a creat femeia ca o reflexie a bărbatului, după chipul și înfățișarea lui, pentru a-i fi sprijin în viață și a-l întregi ca om. Ideologia woke abrogă distincțiile care facilitează această simbioză perfectă. Asistăm deja la ștergerea deosebirii dintre toalete separate pentru femei și bărbați, la transferul deținuților din pușcăriile pentru bărbați în cele pentru femei, la ruinarea atletismului feminin prin acceptarea bărbaților drept concurenți împotriva femeilor. Rachel Levine (botezat Richard) este primul amiral din armata americană care poartă fustă. Speranța sa cea mai mare exprimată cu ocazia acordării acestei funcții, în 2021: "Fie ca această numire să fie prima din multe altele care vor veni, pe măsură ce creăm un viitor divers și mai incluziv." Guvernul scoțian intenționează să ofere certificate de femeie tuturor bărbaților care pretind că sunt femei, cu condiția ca solicitantul să jure că așa va rămâne pe tot restul vieții. Nu este nevoie de vreo diagnoză medicală, doritorul trebuie doar să afirme că se simte femeie de cel puțin trei luni. Nu este nevoie nici să fi atins vârsta majoratului, certificatul de femeie se acordă și adolescenților în vârstă de 16 și 17 ani cu condiția să declare că se identifică drept femeie de cel puțin șase luni, nu doar trei. Legea nu a intrat în vigoare deoarece guvernul britanic a blocat adoptarea ei, dar scoțienii au promis că nu se lasă intimidați și vor da în judecată guvernul de la Londra pentru abuz de putere. Iată așadar că există situații în care guvernarea se arată foarte dispusă să elimine birocrația.
Vitriolul aruncat în direcția Soranei Cârstea a fost îndreptat înzecit și către scriitoarea J. K. Rowling, autoarea seriei literare Harry Potter. A fost acuzată că este ba nazistă, ba stalinistă. I-au dezvăluit adresa unde locuiește pentru orice doritor să o snopească în bătaie. O bună parte a presei o detestă. Toate acestea deoarece nu crede că un bărbat poate deveni o femeie veritabilă, oricât s-ar strădui. În același timp a manifestat o atitudine îngăduitoare față de minoritatea transgen: "Respect dreptul oricărei persoane trans de a trăi în orice fel care i se pare autentic și confortabil." O atitudine îngăduitoare nu este însă de ajuns, se cere supunere completă. Păcatul scriitoarei constă în faptul că nu subscrie la moda spațiilor intime comune pentru femei și bărbați, nu este de acord cu expresii de genul "persoane care au ciclu menstrual" și nu crede că legalizarea auto-identificării drept femeie produce femei echivalente cu cele născute. Refuzul de a accepta natura femeii drept un construct ideologic și nimic altceva a transformat-o pe J. K. Rowling într-o persoană detestabilă și lipsită de legitimitate.
Să ne întoarcem în timp pentru o gură de aer proaspăt. În 1966 avea loc premiera unui film regizat de Claude Lelouch, cu Anouk Aimée și Jean-Louis Trintignant în rolurile principale. El pilot de curse, ea asistenta unui regizor de filme de aventuri și amândoi văduvi și părinți. Circumstanțele puteau fi altele, plasate în cu totul alt loc și timp, însă descriu mereu aceeași odisee eternă a căutării împlinirii prin dragoste. De aceea filmul se numește "Un bărbat și o femeie", nu "Un transgender și alt transgender". Vive la différence!