A sosit vara, e cald și multă lume se răcorește la ștrand. Inclusiv în Germania. Autoritățile locale, grijulii ca de obicei, au început să avertizeze populația, das Volk în graiul autohton, asupra celui mare pericol care dă târcoale copiilor și adolescenților atrași de bălăceală. Sloganul de fond proclamă Sommer Sonne Sicherheit, adică Vară Soare Siguranță, iar avertismentul concret exclamă Grabschen verboten! Jos laba, cum ar veni.
Din icononografia oficială aflăm că lupta se desfășoară între două culori, indiferent de sex. O fată albă și grasă îl prinde de fese pe băiatul maro cu un picior amputat de la genunchi, grăsanul alb în slip mov agresează libidinos o fată maro, doi băieți trag de o fată maro și doresc să o dezbrace, iar blondul dă buzna peste o fată maro în cabina de schimb. E clar, alb atacă și maro suferă.
Revista Das Bild arată însă că lucrurile stau pe dos.
Au trecut unsprezece zile de când opt fete din Gelnhausen au fost hărțuite sexual la o la piscină. Presupușii făptași au fost patru tineri și toți aparțin aceleiași familii siriene. În orașul Büren din districtul Paderborn, mai multe afișe avertizează acum despre agresiuni sexuale posibile la ștrand. Pe unul dintre acestea făptașul apare ca o femeie în costum de baie roșu. Ea atinge fesele un băiat cu pielea închisă la culoare. Băiatul poartă un picior prostetic.
…
Criticii acuză orașul că trivializează situația și că prezintă o imagine complet falsă a agresiunilor sexuale. Portretizarea este nerealistă și ascunde cine este de obicei făptașul.
Adevărul este că Biroul Federal de Poliție Criminală (BKA) a înregistrat anul trecut, la nivel național, 423 de infracțiuni împotriva autodeterminării sexuale în piscinele interioare și exterioare, precum și în zonele de scăldat. Potrivit informațiilor rata de elucidare a acestei infracțiuni a fost de aproximativ 81%. 365 dintre cei 367 de suspecți identificați erau bărbați. Potrivit BKA, numărul suspecților germani a fost de 130, cel al suspecților non-germani de 237. Aceasta corespunde unei cote de aproximativ 64,58%.
Agregatorul de știri Particle News confirmă:
Biroul de poliție din landul Westfalia de Nord a înregistrat în 2024 aproape 300 de infracțiuni sexuale în facilitățile de înot, marcând o creștere de 11% față de anul precedent și raportând că peste jumătate dintre cei 247 de suspecți nu aveau cetățenie germană. Noul registru al Biroului Federal de Poliție Criminală a înregistrat 423 de infracțiuni sexuale la nivel național anul trecut, cu o rată de elucidare de 80% și două treimi dintre suspecți identificați ca fiind non-germani.
Nova, o agenție de știri din Slovenia, a publicat nu demult:
Germania se confruntă cu o creștere îngrijorătoare a agresiunilor sexuale în piscinele publice, care a atins proporții alarmante în ultima vreme. Numai în regiunea Hessen, în 2024 au fost raportate 74 de cazuri de violență sexuală, arătând o tendință îngrijorătoare care a crescut din 2023, potrivit unui studiu realizat de Biroul de Poliție Criminală de Stat (LKA).
Un studiu LKA a arătat că în 60% din cazuri suspecții nu s-au născut în Germania. Dintre cele 57 de persoane interogate în legătură cu aceste acuzații, doar două erau femei, ceea ce sugerează că autorii sunt predominant bărbați. Datele arată că numărul atacurilor în piscine este în creștere, ceea ce provoacă îngrijorări cu privire la siguranța vizitatorilor, în special a copiilor și fetelor tinere.
Problema hărțuirii sexuale în piscine nu este nouă. În 2016 orașul Bornheim a interzis solicitanților de azil de sex masculin să intre într-o piscină publică, în urma plângerilor de hărțuire din partea femeilor. Un oficial local a declarat la acea vreme că bărbaților nu li se va permite intrarea până când nu „primesc mesajul” că un astfel de comportament nu va fi tolerat. În ciuda creșterii numărului de incidente, poliția germană nu etichetează încă piscinele drept focare de infracțiuni sexuale, dar numărul tot mai mare de plângeri și gravitatea cazurilor impun acțiuni imediate. Siguranța în piscinele publice trebuie să fie o prioritate pentru a preveni escaladarea problemei și pentru a asigura un mediu sigur pentru toți vizitatorii.
Avem de a face cu o tradiție deja. Ziarul britanic Express raporta în 2016 despre un caz din Austria:
Un solicitant de azil irakian, condamnat inițial după ce a mărturisit că a violat un băiat de 10 ani într-o piscină susținând că era vorba despre o „urgență sexuală”, a fost pus în libertate.
Amir A. l-ar fi urmărit pe tânăr când s-a dus la duș, l-ar fi împins într-o cabină de toaletă și l-ar fi agresat violent în mod sexual. În urma atacului acuzatul s-a întors la piscină și exersa pe trambulină când a sosit poliția, după ce copilul de 10 ani a dat alarma la salvamar. Copilul a suferit leziuni anale grave care au trebuit tratate la un spital local de copii și este încă afectat de o tulburare gravă de stres post-traumatic.
Amir A. a mărturisit delictul într-un interviu acordat poliției, declarând ofițerilor că incidentul a fost „o urgență sexuală” deoarece soția sa rămăsese în Irak, iar el „nu avusese relații sexuale de patru luni”.
O instanță l-a găsit pe Amir vinovat de agresiune sexuală gravă și viol asupra unui minor, condamnându-l la șase ani de închisoare. Cu toate acestea, într-o întorsătură bizară, Curtea Supremă a anulat ieri condamnarea, acceptând afirmația avocatului apărării conform căreia instanța inițială nu a stabilit suficient de clar dacă violatorul și-a dat seama sau nu că copilul spunea nu.
…
Instanța de apel a declarat că decizia inițială ar fi trebuit să se ocupe de întrebarea dacă infractorul credea că victima fusese de acord cu actul sexual, sau dacă intenționa să acționeze împotriva voinței copilului.
Așadar sodomizarea unui puști de zece ani a devenit o chestiune sofisticată de jurisprudență.
Un sfat practic: dacă vă aflați în Germania și mergeți la ștrand cu copiii, bronzați-ii înainte la o lampă cu ultraviolete. Poate vor fi agresați, dar moralmente rămân de partea bună a istoriei.